IoT ve Derin Öğrenme Topluluğumuz üyelerinden Ecem OKAN, Kırklareli Üniversitesi'nde Android 101 eğitimi verdi

Trakya Üniversitesi IoT ve Derin Öğrenme Topluluğumuz üyelerinden Ecem OKAN, Turkcell Geleceği Yazan Kadınlar Projesine aday eğitmen olarak seçilip Turkcell’de 17-19 Kasım tarihleri arasında 3 günlük Eğitici Eğitimi aldı.

Geleceği Yazan Gönüllüleri olarak 22 Aralık Cumartesi günü Kırklareli, İstanbul, İzmir, Ankara, Trabzon, Muğla’da Android 101 eğitimi verildi. Topluluk üyemiz Kırklareli Üniversitesi Yazılım Mühendisliği öğrencilerine ve KLÜ Yazılım ve Bilişim Kulübü üyelerine Android Programlamaya ilk adımı atmak için gerekli olan Java Programlama dili bir günlük giriş eğitimi verdi.

TOBB, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Turkcell işbirliğinde başlatılan Geleceği Yazan Kadınlar Projesi’nin amacı kadınları yazılım konusunda eğiterek, mobil uygulamalar geliştirmelerine destek olmak, kadınların bu alanlardaki istihdam kapasitesini ve girişimciliğini artırmaktır. Projenin hedef grubu; lise mezunu, üniversite öğrencisi veya mezunu olan, mobil teknoloji endüstrisinde çalışmak veya mobil teknolojileri kullanarak iş fikrini hayata geçirmek isteyen 18 yaş üzerindeki kadınlardır.


Geleceği Yazan Kadınlar projesi kapsamında başlangıç seviyesinden ileri seviyeye kadar Android uygulama geliştirme eğitimleri hem online hem de projenin düzenlendiği illerde sınıf içi olarak verilecektir. Yaklaşık 2 ay sürecek eğitim sürecinde 5 hafta sonu toplamda ise 10 günlük sınıf içi eğitim verilecektir.

Ek Resimler
Bu içerik 22.12.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 772 kez okundu.